dimarts, 10 de març del 2015

Admiració, inspiració i palet

_Això t’ho has copiat de Borges!

_ Ui! Calla, calla! Com que gairebé ningú l’ha llegit, passarà desapercebut...

* * *

No us hi heu fixat? En gairebé totes les entrevistes a escriptors, Borges és citat com a referent... Però, si això fos així, i Borges fos tan llegit com això, Borges seria un best-seller! (Podria acceptar que  Borges com a long-seller, però mai com a best-seller). Si això fos així, tothom l’hauria llegit. I això no és pas així... Més aviat es considera que Borges és “verí per a la taquilla”! El geomètric d’en Borges! No l’he llegit tant com voldria, però sí una mica.

Ja m’agradaria que tothom l’hagués llegit (ni que fos una mica) i que tothom s’adonés de què n’he extret (que és un simple detall, en comparació amb la grandesa de Borges). I em fa por que els meus escrits tendeixen a aquella senzillesa que per ell no era res...

(Quan dic que tothom hauria d’haver llegit a Borges parlo dels lectors en general, no dels meus lectors habituals, que ja sé  que sou bons lectors).

* * *

Borges té molta raó en tot el què... escriu. (Potser alguna vegada no va ser gaire afortunat en allò que deia –sic-; - fa basarda només de pensar-ho...-. Però, quan escriu...)

(En sembla que va dir allò que un dictador –no vull dir el nom, no vull escriure noms de dictadors- era un perfecte cavaller! Valgam déu! Un home que s’havia carregat innocents...! Aquí li va fallar alguna cosa...).


Ara, quan escriu...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

tens tota la raó jo no he llegit a Borges >_<

Clarissa ha dit...

bueno, amb això dels llibres, "cada loco con su tema", frase que faig servir en sentit figurat, que consti!