dissabte, 26 de febrer del 2011

Bany i massatge

Sembla que si ja no sóc anònima hauré de mirar de quedar bé... Us en recordeu d’un dia en què vaig dir que al Jordi Basté li faltava cultura per conduir un programa con el que condueix? Bé, doncs me l’he escoltat amb més atenció i és veritat que ell té les seves limitacions, però els convidats que té al programa (no tinc raons per pensar que no els hagi escollit ell), doncs aquest convidats complementen molt bé les seves llacunes. Quan ell diu alguna cosa de la que no sap gaire res o no hi ha reflexionat prou –cosa que passa sovint- hi ha sempre el convidat que el posa al seu lloc i diu el que s’ha de dir des de la perspectiva d’algú que en sap. Que es deixi posar al seu lloc per persones que en saben més que ell té molt de mèrit, un altre aprofitaria que dirigeix el programa per tenir sempre raó i per convidar gent que li donessin la raó. Llavors potser sí que faltaria cultura, al programa, però mentre convidi a gent que en sap més que ell, aquesta carència no és un defecte, i en Basté adopta molt encertadament el paper de nen curiós que pregunta i que li escau tan bé. O sigui que d’acord, la cultura d’en Basté té les seves limitacions, però amb la gent que convida al programa les sap llimar molt bé, aquestes limitacions.

Una altra cosa són les ganes que té de presentar el programa. A la radio, quan algú fa un programa sense ganes, es nota de seguida; el que passa és que normalment tots els que surten per la radio matarien per sortir a la radio, i com que gairebé tots els programes es fan amb entusiasme no sembla que l’entusiasme a l’hora de fer un programa sigui una característica a destacar perquè es dóna per feta. Doncs bé, quan el Basté agafa el micròfon la radio vibra. Té moltíssimes ganes de parlar i sortir per la radio, i això transmet alegria i bon rotllo i fa que el seu programa tingui un ritme que fa de bon escoltar.

Es a dir que vaig dir que al Basté li faltava cultura per dirigir un programa com el que dirigeix... i potser sí que és així, però s’ho sap suplir molt bé. Tenia raó la comentarista que em va dir que era un gran comunicador. Potser no és un gran savi, però és un gran comunicador.

Per cert... un dia van dir que en Basté escolta els programes esportius d’ona fm a la tarda quan no treballa. Basté! Recargolins! Què és això d’escoltar programes esportius? A les tardes hauries d’estar llegint als clàssics grecollatins!