diumenge, 28 de març del 2010

Corre-m’hi tots

Amb això que diuen que per salvar el planeta hem de baixar la producció i reduir el consum, no volen pas dir exactament que TOTHOM hagi de baixar la producció i reduir els consum; en concret, el que volen dir és que els POBRES han de reduir la producció i baixar el consum. Aquells qui s’ho puguin permetre econòmicament (pagant Sant Pere canta) poden continuar contaminant tant com sempre, només faltaria. (I això val tant per a països com per a empresaris com per a persones particulars.)

Un exemple a petita escala d’això són les bosses de plàstic que fins ara donaven als supermercats: en posar-los-hi un preu els que no s’ho puguin permetre n’hauran de reduir el consum, en canvi qui s’ho pugui permetre, y pagui per això, podrà continuar contaminant amb les bosses de plàstic tant com sempre. O és que pujant-los el preu cada bossa contamina menys? Ja sé que és el fet de que siguin cares que fa que se’n gastin menys, i així no es contamini tant, però... no trobeu que és una mica estrany que aquells que se n’hagin de pairar siguin sempre els que tenen menys recursos? I ja sé que abans les bosses no eren gratuïtes, sinó que el que valien es repartia en forma d’augment de preu entre tots els productes del supermercat, però... vosaltres us podeu imaginar una supermercat BAIXANT ELS PREUS (!) perquè ja no ha de fer front a la despesa de les bosses?

Amb això de pagar per la bossa, estem pagant pel dret de contaminar amb la bossa. Aviat contaminar serà un dret comprable que només es podran permetre els rics. Això si no ho és ja ara...